Τι να περιμένω από τη δωρεάν δοκιμαστική συνεδρία;

Στη δοκιμαστική συνεδρία θα μιλήσουμε για τους λόγους που σας οδήγησαν στη θεραπεία, θα σας εξηγήσω την θεραπευτική μου προσέγγιση και αν αποφασίσουμε να δουλέψουμε μαζί θα συνδιαμορφώσουμε ένα θεραπευτικό συμβόλαιο που θα ορίζει τη διάρκεια, τη συχνότητα, το κόστος και τους κανόνες της θεραπείας. Κάποιες φορές, αν δεν είμαστε σίγουροι μπορεί να προχωρήσουμε σε μια δοκιμαστική περίοδο αξιολόγησης.

 

Πόσο κοστίζει μια συνεδρία;

Πιστεύω ότι η μουσικοθεραπεία πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όποιον την έχει ανάγκη. Για το λόγο αυτό έχω μια πολιτική κλιμακούμενης αμοιβής που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως π.χ. η οικονομική κατάσταση του ενδιαφερόμενου και η διάρκεια της θεραπείας.

 

Πόση ώρα κρατά η συνεδρία;

Συνήθως η ατομική συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά και η ομαδική 90 λεπτά. Συχνά γίνεται προσαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες του θεραπευόμενου.

 

Ποια είναι η συχνότητα των συνεδριών και πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η συχνότητα των συνεδριών είναι συνήθως εβδομαδιαία. Σε κάποιες περιπτώσεις και με βάση τις ανάγκες του θεραπευόμενου οι συνεδρίες μπορεί να γίνονται με πυκνότερο ή αραιότερο ρυθμό.

 

Τι γίνεται αν καθυστερήσω;

Σε περίπτωση καθυστέρησης του θεραπευόμενου η συνεδρία τελειώνει κανονικά στην προκαθορισμένη της ώρα.

 

Τι γίνεται αν πρέπει να ακυρώσω μια συνεδρία;

Σε περίπτωση που η ακύρωση μία συνεδρίας είναι αναπόφευκτη, χρειάζεται να με ενημερώσετε το λιγότερο 24 ώρες νωρίτερα, για να μπορέσουμε να βρούμε μία εναλλακτική μέρα και ώρα αλλιώς η συνεδρία θα χρεωθεί κανονικά.

 

Είναι όσα γίνονται σε μια συνεδρία εμπιστευτικά;

Σύμφωνα με το κώδικα δεοντολογίας του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών, κάθε συνάδελφος προστατεύει το απόρρητο των πληροφοριών που αποκτά κατά τη διάρκεια της θεραπείας, της εποπτείας, της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου υπάρχει κίνδυνος ζωής, αν ζητηθεί από αρμόδια αρχή βάσει νόμου, στο πλαίσιο διεπιστημονικής ομάδας ή αν το ζητήσει ο ίδιος ο θεραπευόμενος ο μουσικοθεραπευτής μπορεί να μοιραστεί πληροφορίες αφού ενημερώσει το θεραπευόμενο για την ενέργειά του αυτή.

 

Είναι ο χώρος προσβάσιμος για άτομα με δυσκολίες κινητικότητας;

Ο χώρος έχει είσοδο με πλατιά χαμηλά σκαλιά και δεν είναι προς το παρόν προσβάσιμος για ανθρώπους που χρησιμοποιούν αμαξίδιο.

 

Μπορείτε να έρθετε στο σπίτι μου;

Κατ'οίκον συνεδρίες προσφέρω μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και έπειτα από συνεννόηση μιας και περιλαμβάνουν επιπλέον κόστος λόγω της μετακίνησης. Αν θέλετε να συζητήσουμε αυτή την πιθανότητα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

 

Προσφέρονται συνεδρίες σε άλλες γλώσσες;

Συνεδρίες γίνονται στα ελληνικά και τα αγγλικά.